Skip to main content
Uncategorized

Audi Q5: de best verkochte SUV wereldwijd

By mei 1, 2018No Comments

Grote grill dankzij het S-line pakket

Maarliefst 1.6 miljoen exemplaren zijn er van dit model wereldwijd verkocht. De best verkochte premium SUV wereldwijd! Dat is de Audi Q5 en dat succes is onder andere te danken aan het uiterlijk wat bij veel mensen in de smaak viel. Om dit succes voort te zetten hebben de designers er dan ook voor gekozen het uiterlijk grotendeels in stand te houden. Of dat een veilige of saaie keus is, tja zeg het maar….

Virtual cockpit met google earth, prachtig!

Mooi materiaalgebruik op het middenconsole

Wat is er dan zo nieuw aan deze Audi Q5? Motorisch biedt die hetzelfde als de nieuwste generatie A4. Ik reed met de 2.0 TFSI quattro versie met een behoorlijk vermogen van 252PK uitgevoerd als S-line. Hij voelt verbazingwekkend snel als je gas geeft, en dat is die ook (0-100kmh in 6,3 sec). Je kunt ook kiezen voor een 163/190/286pk diesel of de SQ5 benzine met 354pk.
Het multimedia systeem komt uit de A4. Dit werkt erg fijn, intuïtief en de gebruikte materialen en afwerking zijn prachtig. Wel was het wellicht mooier geweest als je het centrale scherm in het dashboard weg kon klappen zoals andere modellen binnen de Audi-familie.
Deze nieuwe generatie is iets groter geworden dan z’n voorganger en heel praktisch, is dat je de achterbank naar voor

en achter kan verstellen zodat je dus meer of meer ruimte in de kofferbak kan creëren.

Eén van de highlights is wat mij betreft nog steeds de virtual cockpit, waarmee je google earth voor op je display projecteert. Dit digitale scherm stel je uiteraard in zoals jij dat wil.

Het onderstel deelt de Q5 met de A6 komt en de hagelnieuwe A7. Dit merk je aan de optie van voor luchtvering, erg prettig! Zelfs met de grote 20inch wielen van het S-line pakket rij je zeer comfortabel. Je kunt de auto zo instellen dat die hoger of lager op zijn wielen komt te staan en de achterkant laten zakken om de tildrempel te verlagen bij het inladen van bijvoorbeeld je labrador.

De besturing is wat soft. Daarmee bedoel ik dat de auto minder snel reageert op stuurbewegingen van bijvoorbeeld de concurrentie bij BMW X3 en Jaguar F-pace. Het stuur zelf daarentegen is top, mooi leder en ligt lekker in de hand.

Prijs van de restauto zit rond de €94.000,-. Dan zijn de nodige opties aangevinkt zoals een groot glazen panoramadak, S-line in-en exterieur, de luchtvering en het uitgebreide multimediasysteem.
Of deze generatie Q5 hetzelfde succes zal boeken als de vorige generatie is de vraag, gezien de toenemende concurrentie van de Duitse premium merken, Volvo en Jaguar.