Skip to main content
Uncategorized

De hagelnieuwe BMW X2 met een vleugje nostalgie

By mei 2, 2018No Comments

Voor het ongetrainde oog is het soms moeilijk de X-modellen van BMW van elkaar te onderscheiden. Bij dit model is dat anders! De BMW X2 is de coupé variant van de X1 en is het kleine broertje van de X4 en X6 ondanks zijn minder aflopende daklijn.
Op de C-stijl treffen we iets aan wat we sinds de jaren 70 niet hebben gezien bij het merk: het embleem! In dit specifieke geval is tevens voor een niet alledaagse, maar opvallende kleur gekozen: Misano blauw, ik vind ‘m leuk.

Een echte aandacht trekker met het M-pakket in Misano blauw

 

Luxe en overzicht, zoals we eigenlijk iedere BMW

Eenmaal ingestapt, dan is het alsof je in een normale X1 plaats neemt. Een ruim interieur, voorzien van alle gemakken maar het speelse/excentrieke is weg.

De testauto is de voorwiel aangedreven SDrive20i High executive met 192pk en een heerlijke 7-traps automatische transmissie. Vierwielaandrijving kan natuurlijk ook indien gewenst. Ondanks het coupé-achtige design biedt de auto voorin en in de bagageruimte verrassend veel ruimte.  Voor mensen met lange benen mis je als bestuurder wel enige ondersteuning bij de bovenbenen en leunt je knie zo nu en dan tegen de middenconsole, dit kan irritatie opwekken.
Ook op de achterbank zaten m’n benen me in de weg en moest ik flink persen om achter mezelf te kruipen.

Ondanks de ‘X’ het zand gelaten voor wat het is

Auto’s met 20inch velgen geven door de dunne wang van de banden het wegdek vaak stoterig door aan de passagiers. Dit valt bij de X2 in combinatie met het puike onderstel reuze mee en je merkt weinig van oneffenheden in het wegdek.

Het sturen is direct, maar soepel en je hebt het gevoel van totale controle over het voertuig.

Het blauw komt ook binnen weer terug, ook andere kleuren zijn instelbaar

 

 

 

Goedkoop is de auto niet. Je moet minimaal €47.500,- meenemen om de sleutel van een X2 mee te krijgen. De testauto heeft een waarde van €64.260,-, dan heb je een M-pakket, panoramadak, Head Up Display en deze geweldige blitse kleur.

Ondanks dat het segment vrij nieuw is heeft BMW directe concurrentie van de Jaguar E-pace en Volvo XC40. Allen nieuwe modellen, so let the competition begin!