Skip to main content
Uncategorized

Het leed wat proefrit maken heet

By maart 3, 2017april 18th, 2018No Comments

Een proefrit maken met een nieuwe auto, leuk! of toch niet…..?

Een onderdeel van mijn dienst als automakelaar is het verzorgen van iets “simpels” als een proefrit.

Je bent toe aan een nieuwe (lease) auto en het onderzoeksproces van welke auto’s op je wensen aansluiten is achter de rug. Je bent dus klaar voor de proefrit.

Je rijdt naar de dealer en verwacht dat je meteen kan rijden met het model van jouw keuze. Dit is echter niet altijd mogelijk en dat is niet zo gek!
Niet iedere dealer heeft van elke model een demo auto, omdat die vaak gedeeld wordt met andere vestigingen. Als je geluk hebt en er staat wél een demo auto bij de vestiging, dan moet je geluk hebben dat deze niet gepland staat voor een andere proefrit. Als je dubbelgeluk hebt, moet je nog afwachten of die klaarstaat om mee te rijden. Misschien is de tank zo goed als leeg of is die nog niet schoongemaakt, omdat die bijvoorbeeld net terug is van een andere proefrit.

Als ik dealer zou zijn, zou ik de auto niet mee geven voor een proefrit als deze niet picobello in orde is. Dat verkleind de kans een auto te verkopen, vanwege een slechte indruk van de auto en/of de dealer. Het draait voor een groot deel om beleving!

Het is dan ook verstandig van te voren de dealer te bellen om een proefrit-afspraak in te plannen. MAAR, je belt de dealer en vraagt aan de vriendelijke receptioniste of je een proefrit in kan plannen, zij zal je doorverbinden naar de afdeling verkoop. De verkoopadviseurs lopen vaak in de showroom met klanten en zijn met ze in gesprek. Hierdoor kan het zijn dat ze je niet meteen te woord staan. Je wordt dus teruggebeld en dat is terecht, want je zou het zelf ook vervelend vinden als je gesprek met de verkoper steeds wordt onderbroken. Het kan zijn dat je eerst een paar keer heen en weer belt voordat je elkaar daadwerkelijk aan de lijn hebt, maar dan staat de proefrit gepland!

Je hebt vervolgens een afspraak voor proefritten bij één, twee of misschien wel drie dealers. Je gaat erheen, praatje maken, rijden, nog een praatje en misschien offerte laten opstellen. Dit kost natuurlijk tijd. Voor de één is dit een leuk uitstapje, voor de ander is het noodzakelijk kwaad en besteedt dit liever uit.

Als automakelaar bied ik de proefrit aan op kantoor of aan huis.
Het enige wat je hoeft te doen is met de auto te rijden en te beoordelen. Dit levert een enorme tijdsbesparing op. Tijd die je kan besteden aan je eigen business, gezin of hobby.

Dus zit uw agenda vol en heeft u eigenlijk geen tijd? Ik vertel u graag waarmee ik nog meer van dienst kan zijn.