Skip to main content
Uncategorized

Importeer en bespaar duizenden euro’s

By januari 7, 2017april 18th, 2018No Comments

Importeren van een auto, waarom zou je dat doen? Nou redenen genoeg wat mij betreft!

Als je een luxe sportwagen wilt kopen ben je natuurlijk veel voordeliger uit bij één van drie jaar oud, dan een hagelnieuwe. Iedereen weet dat de eerste kilometers de duurste zijn, met name bij de high-end supercars. We nemen als voorbeeld een Bentley Continental GT die nieuw al snel richting de €270.000,- gaat.

Een gebruikte van drie jaar oud koop je in Nederland voor een ton minder met zo’n 20.000km op de teller. De snelle rekenaars onder ons zien dat 1 kilometer dan €5,- heeft gekost. Wordt dat je nou een tikkeltje te gortig?  Kies dan dus voor een jong gebruikte Bentley waarvoor je zo’n €165.000,- kwijt bent óf kijk eens over de grens bij onze oosterburen.

 

 

Een auto in Duitsland kopen kost dan wel wat meer tijd, het kan je wel €15.000,-(!!!) voordeel opleveren. Stel dat het je 30 uur extra kost, dan praten we over €500,- per uur. In mijn geval gaan er uren voorbij dat ik dit niet verdien!
Dit is onmogelijk kan je denken, maar Duitsers maken geen grappen! Ook niet als het om Engelse merken gaat.

Dat je een dergelijk Bentley in Duitsland koopt voor ‘slechts’ €150.000,- heeft ermee te maken dat 1. het aanbod in Duitsland groot is en 2. je profiteert van de BPM afschrijving bij het importeren van een gebruikte auto.
Doordat de BPM, welke afhankelijk is van de co2 uitstoot, van luxe sportwagens relatief hoog is, schrijft deze ook erg snel af.

De genoemde €150.000,- is hierbij het bedrag dat je kwijt bent, incl rest-BPM, invoerkosten bij RDW, kenteken etc. Heb je nou zelf geen zin in, of tijd voor al het ‘gedoe’ wat komt kijken bij het zoeken van een dergelijke auto, contact onderhouden met de dealers, geregel en ophalen ervan: Ik neem dit met veel plezier voor je uit handen!

Zo bespaar je heel veel tijd, duizenden euro’s en rij je in de auto van je dromen. Enige nadeel is, je zult 1 á 2 weken langer op je sportwagen moeten wachten vanwege de invoer procedure, maar dat is het meer dan waard.

Dus: wil je een exclusieve sportwagen, waarvoor je niet teveel betaalt en bespaar je graag tijd? Neem dan contact met me op.