Skip to main content
Uncategorized

Luxe, snelle Japanner

By januari 19, 2017april 18th, 2018No Comments

Als je denkt aan premium, luxe en snelheid, denken de meeste mensen niet meteen aan Infiniti. Uberhaupt denkt men hier veel te weinig aan, wat komt doordat het merk nog relatief onbekend is in ons land.

Dat is zonde, want oh wat heb ik een weekend heerlijk gereden met de luxe en (zeer) snelle Inifiniti Q50s Hybride.
Een aantal maanden geleden heb ik al eerder kennis gemaakt met de Q50 2.0t versie en dát was al genieten met 211pk. De hybride uitvoering doet hier een flinke schep bovenop als het gaat om snelheid.

De 3.5 liter V6 in combinatie van de elektrische motor levert een totaal vermogen 364pk(!). Daardoor sprint die in slecht 5.1 sec naar de honderd en dender je door tot de 250kmh. Ik kan niet anders zeggen dat dit toch nét even een grotere glimlach op m’n gezicht bezorgde dan de 2.0t versie, al was ik ook daarmee zeker niet ontevreden.

Daarbij komt dat ik een emotioneel bestuurder ben, daarmee bedoel ik dat m’n oren een fijn motorgeluid erg kunnen waarderen. Enjah, deze V6 doet dat. Het is natuurlijk geen schreeuwerig geluid, want het is en blijft een luxe sedan waarin je volledig ZEN vertoefd, maar hij laat wel weten dat die sterk is.

Je kunt deze uitvoering dan ook vergelijken met bijvoorbeeld de BMW 340i en beiden zijn ze er vanaf net geen €60.000,- . Ze zitten in hetzelfde segment, maar zijn tegelijkertijd niet met elkaar te vergelijken.  Infiniti rijdt bijvoorbeeld veel comfortabeler of gevoellozer, net hoe je het wil noemen. Dit komt door het zachtere onderstel en doordat de sturing elektronisch is. BMW daarentegen is, zoals we gewend zijn van het merk, een echte rijders auto. Lekker strak afgeveerd, met veel gevoel in het stuur. Het één is niet beter dan de andere, ieder zijn of haar voorkeur, evenals de verschillen in interieur, want ook die zijn groot.

Puntje van kritiek bij Infiniti is de achterbank. Als je hier wil zitten als gemiddelde Hollander met een lengte van 1.80m, dan heb je daar weinig te zoeken. Door de prachtige aflopende daklijn zit je al snel met je hoofd tegen het plafond en dat zit niet prettig. Dit laat zien dat deze auto niet primair bedoelt is voor de Nederlandse markt, want als Amerikaan of Aziaat zal je je hier niet tegen aanlopen.

Eén ding is zeker, als je iets wil rijden wat niemand anders in de straat nog heeft, ga dan op de koffie bij Infiniti. Heb je nou echt geen zin daarvoor naar Amsterdam of Rotterdam te moeten rijden, dan bel je mij en regel ik een proefrit voor je op kantoor!
Overigens voor de zakelijk rijder is deze Q50s hybride met ingang van dit jaar natuurlijk fiscaal ineens een stuk interessanter dan voorheen, vanwege de nivellering van de bijtelling dus dat argument is van de baan.

Als je kiest voor deze auto, dan moet je wel tegen een beetje aandacht kunnen, want overal waar je rijdt wordt je nagekeken.